Skip to main content

Ar pastebite, kad kartais, įėjus į erdvę, užplūsta ramybė ir aplanko įkvėpimo jausmas? O būna, pajunti, kaip kūnas įsitempia, ir pasidaro nejauku? Dar kartais atrodo, kad erdvė tarsi su tavimi bendrauja, pasakoja savo istoriją: gali pajusti, kiek daug čia išgyventa, kiek rankų buvo prisilietusios. O būna, kad regisi, jog čia jau esi buvęs – viskas kažkur matyta, nuobodu. 

 

Taigi, kas įkvepia erdves ir daro jas gyvomis bei ilgaamžėmis? 

 

  1. LAIKAS. Įdomiam, kokybiškam ir unikaliam projektui būtinas laikas. Jis reikalingas tiek interjero kūrėjui, tiek klientui. Autoriui – sugalvoti idėją, surasti jai sprendimą, kokybiškai paruošti brėžinius; klientui – susigyventi su koncepcija, pasitikrinti, ar jam norėsis taip gyventi, ar bus patogu. Išbūti idėjas ir pasirinkimus.

 

  1. MEDŽIAGOS. Rinkitės laiko ir praktikos patikrintas medžiagas. Dažniausiai jos būna natūralios kilmės – naudotos prieš šimtmečius, naudojamos ir dabar (medis, akmuo, molis, metalas). Rinkdamiesi medžiagas galvokite ir apie praktiškumą, būtent tai padės lengviau prižiūrėti erdvę ir ją ilgai išlaikyti.

 

  1. ELEMENTAI IR DETALĖS. Jei erdvė – ne naujos statybos, o sena, ir turi įdomių elementų, neskubėkite jų ardyti. Atsiveriantys sienos dažų sluoksniai gali tapti paveikslu, o atnaujintos grindys – unikaliu interjero elementu. Jei statyba nauja, pagalvokite, kas šiai erdvei suteiktų išskirtinumo ir charizmos. Galbūt tai senas baldas arba išskirtinio dizaino lentyna? 

 

  1. PAPRASTUMAS. Įdomiems sprendimams reikia vietos, todėl labai svarbu neapkrauti erdvės intensyviomis faktūromis ar formomis. Įsivaizduokite, kad erdvė – tai paveikslas, kuriame yra svarbiausia vieta, o visa kita – tik fonas. Interjere būtina išlaikyti dinamiką ir nesistengti padaryti kiekvieno baldo ar detalės svarbiausiu. Todėl ramios spalvos ir formos gali labai gražiai skambėti su išskirtinėmis detalėmis arba dizaino elementais.

 

  1. KOKYBIŠKAS PROJEKTAVIMAS. Labai svarbu, kad interjero kūrėjas turėtų patirties statybų aikštelėje. Toks žmogus tikrai sutaupys Jūsų laiko ir pinigų, nes išmanys praktinius aspektus, turės racionalių įžvalgų ir visus sprendimus pasitikrinsite ne natūroje, o ant popieriaus. Šioje stadijoje galėsite lengvai juos keisti, be to, lygiagrečiai konsultuotis su rangovais. Interjero dalies architektas suves visus techninius ir vizualinius sprendimus į bendrą visumą ir padės jautrioms interjero detalėms nugulti erdvėje. Investuokite į šią dalį – nenusivilsite. 

 

Interjero kūrimas yra labai įdomus procesas. Veikite, žaiskite ir įpūskite namams gyvybės, juk juos praleidžiame tiek daug laiko!



Interjeras Silta Siaure 2024 17
Vienas iš nedidelių apartamentų. Nors vietos mažai, užtenka viskam sutalpinti.